Kurser – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Biblioteket > Kurser

Biblioteket tilbyder kurser og workshops i:

Mendeley
Mendeley er et webbaseret gratis referencehåndteringsprogram til brug for at holde styr på sine referencer og til brug for at generere citationer og litteraturliste. I undervisningen gennemgåes de vigtigste funktioner og der er øvelser efterfølgende.
Kursusmateriale til Mendeley

Biblioteksintroduktion
Introduktion og rundvisning, hvor står bøger og tidsskrifter, låneregler, introduktion til og søgning i REX (biblioteksdatabasen), lånerstatus, bibliotekets hjemmeside.

Litteratursøgning for alle
Introduktion til litteratursøgning hvor forskellige muligheder for at søge litteratur, primært artikler i bibliografiske databaser.

Litteratursøgning for Specialestuderende
Introduktion til systematisk litteratursøgning.  Efterfølgende vejledning til at søge efter litteratur indenfor eget emne.

Litteratursøgning for BA veterinærstuderende
Workshoppen henvender sig til BA veterinærstuderende og indeholder en kort introduktion til litteratursøgning i bibliotekets elektroniske databaser og vejledning til at søge efter litteratur til egne emner.

Akademisk litteratursøgning for PhD studerende
på SUND og SCIENCE (arrangeres af KUB Forskerservice). Systematisk litteratursøgning, referenceprogrammer og copyright-reglerne. Desuden præsentation af impact factor, bibliometri og mulighederne for open access-publicering, samt grundlæggende datamanagementplaner.

Ekstra litteratursøgningskurser
Er I en gruppe på mindst 5 studerende kan vi arrangere ekstrakurser/workshops i litteratursøgning. Send en mail til  Anne Cathrine Trumpy act@science.ku.dk eller ring på telefon: 35 33 21 47.

Herudover tilbyder biblioteket individuel vejledning for:

Nyansatte

Phd'ere og forskere (Bestil en informationsspecialist).