Organisation – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Biblioteket > Om biblioteket > Organisation

Organisation

Fakultetsbibliotekar og 17 medarbejdere. Biblioteket har organiseret sig i teams indenfor:

  • Forskningsregistering (CURIS) og bibliometri
  • Undervisning 
  • Formidling og vejledning
  • Lån til og fra andre biblioteker (indlån og fjernlån)
  • Administration af trykte og digitale samlinger

Biblioteket

Kernebrugerne er forskere og studerende på Campus Frederiksberg – herunder de SUND-forankrede veterinærinstitutter. Biblioteket vejleder brugerne i anvendelse af trykte og digitale informationskilder. I samarbejde med de øvrige KUB biblioteker køber biblioteket licenser til e-tidsskrifter og e-bøger/bogpakker, og står også for anskaffelse af trykt pensumlitteratur.

Biblioteket tilbyder kurser og workshops i informationssøgning og referencehåndtering, også på opfordring fra fakultetets undervisere. Desuden tilbyder biblioteket support til undervisere, som har særlige behov vedr. informationsadgang i deres onlinekurser i Absalon.

Ansatte forskere og Ph.D’er tilbydes korte introduktioner på eget kontor. Desuden kan brugerne altid få personlig vejledning ved henvendelse i skranken, pr telefon, mail eller via Booking af en informationsspecialist.

Studiemiljøet på biblioteket omfatter ca. 250 studenterarbejdspladser, inklusive en stillelæsesal og betjenes af bibliotekets personale.

Forskningsdokumentation

Forskningsdokumentation har særligt ansvar for fakultetets forskningsregistrering, som omfatter: validering og korrekturlæsning af indberettede CURIS-data, rådgivning og assistance til institutternes inddateringsansvarlige for registrering i CURIS, kurser i brug af CURIS samt repræsentation af data i fakultetets digitale årsberetning. Hertil kommer deltagelse i det nationale PURE-samarbejde, herunder proaktiv medvirken til udvikling af formater og funktionaliteter i PURE.

Forskningsdokumentation betjener endvidere SCIENCE Fakultetet med bibliometriske analyser.