Bibliotekets studiemiljø – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Biblioteket > Om biblioteket > Studiemiljø

Bibliotekets studiemiljø

Størstedelen af bibliotekets offentlige areal er indrettet som studiemiljø med arbejdsplads til ca. 300 besøgende. Det åbne biblioteksrum er opdelt i samtale- og stillezoner, med mulighed for gruppearbejde eller individuel læsning. På første sal i biblioteket er der en stillelæsesal med 50 læsepladser. Bibliotekets undervisningslokale I61 har 24 læsepladser, der fungerer som stillearbejdspladser, når der ikke er undervisningsaktiviteter i lokalet.

I perioderne op til eksamen er det meget populært at bruge biblioteket til eksamensforberedelser. I disse perioder er der rift om pladserne, og det anbefales at komme i god tid. Der er udvidet åbningstid i 14 dage op til eksamen. De præcise tidspunkter kan ses på bibliotekets hjemmeside under Åbningstider.

Samtale er tilladt undtagen i stillezonerne, men alle opfordres til at tage hensyn til hinanden og undlade at blive højrøstede. Ønsker man at skærme lyden lidt af, kan man købe ørepropper i skranken. Se indretningsplan.

Der er adgang til trådløst netværk (eduroam) i hele biblioteket. Omkring 35 arbejdspladser har stationære PC’er, de fleste er anbragt i stueetagen. I stedet for papirkopiering tilbydes brugerne at scanne og sende til egen e-mail.

Det er tilladt at spise sin medbragte madpakke, med mindre man foretrækker at benytte den nærliggende kantine, Gimle. Biblioteket har en kaffemaskine og en automat med juice, vand og slik.